Autorul proiectului: arhitect Cristinel Vlad - ARHINET
Constructori: CONEXVIL și ProIMSAT
Dotări tehnice: ProTHALIA, ElectroVox
Noul Teatru Anton Pann
vă așteaptă
la spectacolele sale!
noul teatru
     Visul râmnicenilor și al vâlcenilor de a avea un teatru al lor dăinuie de zeci de ani. O serie întreagă de iubitori de teatru, atât în calitatea de spectatori, dar mai ales de interpreți sau îndrumători au făcut teatru pe unele scene ale orașului și au obținut rezultate meritorii. O casă a teatrului nu a existat însă. Desigur a fost Teatrul Adreani care funcționa ca cinematograf și teatru gazdă a trupelor de teatru ce colindau țara în turnee. Gara era aproape, iar actorii circulau cu vagoane de dormit. Teatrul Adreani a fost martorul a numeroase spectacole, dar mai ales a unor vestiți actori români.

   Iată că întâmplarea face ca, pe același loc, să se nască prima Casă a Teatrului din județul Vâlcea. În locul cinematografului Modern, ajuns într-o stare deplorabilă de degradare și fiind oricum o construcție urâtă de tip comunist, se află acum sediul Teatrului Anton Pann.

   Visul lui Goange Marinescu, cel care a bătut toate coclaurile în căutatrea unei case pentru teatru (a ajuns chiar până și la depoul de locomotive) a prins viață.

   Domnul Iulian Comănescu, cel care în calitate de prefect a semnat actul de înființare a instituției de teatru profesionist, a făcut demersurile pentru transferul cinematografului Modern în administrarea Consiliului Județean Vâlcea. Apoi a organizat concursul național de arhitectură (președintele comisiei a fost arhitectul Șerban Sturdza) și a asigurat fondurile necesare începerii construcției. Consiliul Județean continuă aceste demersuri și a deschis în luna septembrie 2005 șantierul. Regretatul Dumitru Bușe a continuat investiția. 

        Domnul Ion Cîlea, actualul președinte al Consiliului Județean, a susținut cu convingere acest proiect și, în ciuda condițiilor financiare precare, a decis alocarea de fonduri pentru finalizarea construcției în toamna anului 2009.
  

   
Instituţie publica de spectacole finanţata de
Consiliul Judeţean Vâlcea
Copyright 2006-17   Adrian Roman
25 septembrie 2009
DOAMNELOR ȘI DOMNILOR,
AVEȚI TEATRU!

> 25 septembrie 2009 - ziua istorică în care își deschide porțile prima clădire de teatru, proiectată, construită și dotată ca teatru profesionist din județul Vâlcea.
   
Sediul Teatrului Anton Pann este una din cele mai moderne și funcționale construcții teatrale din România, un unicat și un reper pe harta culturală a țării, o dovadă că
CONSILIUL JUDEȚEAN VÂLCEA INVESTEȘTE ÎN CULTURĂ!


Arhitectul Cristinel Vlad a fost premiat de Filiala Sibiu-Vâlcea a Ordinului Arhitecților din România pentru cel mai bun proiect realizat în anul 2009: Transformare Cinema Modern în sediu pentru Teatrul Anton Pann.
> Din 26 septembrie 2009 vă așteptăm în noile săli ale teatrului: Sala Mare și Sala Studio, în foyer-e și, cât de curând, la cafeneaua teatrului. Informații și bilete la CASA DE BILETE a teatrului (intrarea prin amfiteatru).